İlk Çayyolunda gördüğümden beri aklımdaydı. Şöyle doya doya biftek yemek. Hatta mekan çok afilli gözüküyor, kesin burda Angus da bulunur diye düşünmedim (düşlemedim) de değil. Öte yandan, cahilliğimi mazur görün, bu kuru yaşlandırılmış et ( dry aged beef) olayı bu güne kadar farkında bile olmadığım bir uzay çağı teknolojisi idi, bugün Butcha'da çağ atladım. Neyse efendim, uzun lafın kısası, evde mi yesek, dışarda mı yesek derken, kendimizi geçen gün Panora'da da açıldığını farkettiğim Butcha'da bulduk. On onbeş dakika sonra Rabişimin önünde bir Ribeye Steak, benim önümde ise bir Newyork Steak vardı. Öncesinde saniyesinde gövdeye indirdiğimiz nefis salam ve köfteden bahsetmek bile istemiyorum. Efendim o ne ihtimam. İnanılmaz özenli bir servis. Uzun uzun sabırlar etler ve pişirme usulleri hakkında bilgilendirmeler. Etlerimizi yemeye başladık ama bir türlü iki cümle çıkmıyor ikimizden de. Sadece karşılıklı yediğimizin ne kadar lezzetli olduğunu belirten sesler çıkarabildik uzun süre. İnanılmaz güzel pişmiş, inanılmaz lezzetli etler yedik. Sevenlerine ısrarla tavsiye olunur.
3 yorum:
Butcha'nın yan etkileri: eve gelir gelmez ağırlıktan hemen koltuğa devrilen ve bir sağa bir sola dönüp uyuyakalan umut. uyumadan önce bloga Butcha'yı yazıp onu önce benim hesaba kaydeden, buna kopup değiştireyim derken bu kez de fotobloguna yazan umut.. en nihayetinde kendi bloguna yazabilen umut.. gece boyu detaylarına giremeyeceğim kabuslar gören umut.. akşama sadece krpuz-peynir yapalım diyen umut :)
anaaammm ben o anı gördüm yahu.bir anda blogda iki tane butcha resmi, alla allaa dedim bunlar yarışıyor herhalde kim önce yazacak diye :) puuhahha, sakar umut :)
Bizim de uzun zamandır gitmeyi düşlediğimiz bir mekan.
İlk fırsatta medium-rare steak yemeyi planlıyorum. Sos olarak kaz ciğeri isteyeceğim.
Yorum Gönder