Pazar, Temmuz 23, 2006

Hale Gür, Ege'in Altın Sesi

Günlerdir, durup durup Hale Gür'den Yür Dilber Yürü Saçın Saz Gibi türküsünü dinliyorum. Hali hazırda bu kadar çok Hale Gür dinliyorken iki satır da ben ekleyim internet'e Hale gür hakkında. Çocukluğumdan bir sima Hale Gür. Zihnimdeki görüntüsü de tam da yandaki resimdeki gibi, 80'lerden kalma. 80'lerde başlayan festival furyasından Sındırgı'da nasibini almış ki, her sene Halı Festivali düzenleniyordu. O festivallerde de illa ki bir tane assolist konseri oluyordu. Hale Gür'de Sındırgı Halı Festivalinin bir kaç defa assolisti olmuştu.
Pek sevilir Sındırgı'da Hale Gür. Yaşlılar, radyo ile büyümüş olanlar, zaten tanırlar kendisini İzmir radyosundan. Radyo da bizim oraların türkülerini söylüyor diye bilirler isimini. Köye Amcama veya Halama gittiğimde de, tütün dizerken dinnenen kasetlerin arasında görürdüm, mahalli sanatçıların kasetleri ile birlikte.
Annemlerin akranı Hale Gür. 51'de doğmuş. 70'lerin başından itibaren İzmir radyosunda çalışıyormuş. Halen de Karşıyaka Belediye Konservatuvarında şeflik yapmaktaymış. Bir site var kendisi hakkında daha detalı bilgi edine bileceğiniz ve siteyi okurken de bir kaç tane türküsünü dinleyebileceğiniz. http://www.halegur.tr.gs/ İlgilenenlere tavsiye ederim.

1 yorum:

Ezgi dedi ki...

Sındırgını o virajlı yollarını dönerken azmı dinledik Hale Gür'ü
babacım pek bi sever Hale Gür'ü e haliyle bende çok dinlemişimdir pekte severim....