Perşembe, Nisan 20, 2006

Müslüm Baba neler söylüyor?

Kıyamet çok yaklaşmış olmalı. Neler oluyor? Anlamıyorum. Başımıza taşlar yağacak. Murathan Mungan seçmiş, Müslüm Gürses söylemiş. Bu da "Aşk Tesadüfleri Sever" diye bir albüm olmuş. Neler mi söylüyor Müslüm Baba. Ben söylesem de inanmazsınız ki. The world is not enough, Dylan, Temple of the king. Daha yetmez. Bowie, Cohen ve Bjork. Biraz önce aldım albümü. Büyük bir şaşkınlıkla dinliyorum.

4 yorum:

Bilge dedi ki...

yok abi bitmiştir. ne demeli bilemiyorum. kendimi gerçekten dünyanın sonunda gibi hissettim. bildiğimiz şekliyle "anlam"ın sonu. bitti.
atsana şu şarkıları gmail'e. dinleyelim, ileride anlatırız çocuklarımıza dünyanın sonuna şahid olduğumuz andı diye..
yarabbim..
bilge.

Adsız dedi ki...

siz apaçiler...
b.k yiyin
arabesk söyleyen biri dünyada hatırı sayılır sanatçıların şarkılarını söyledi diye merak etmeyin kıyamet kopmaz
kıyamet ülkemizde sizin gibi avrupa hayranları yüzünden kopuyor.yabancı en kötü şey türk olan en iyi şeyden bile iyi değilmi sizin için??
bi siz iyisiniz bi siz kalite müzik biliyorsunuz
sadece gülünçsünüz...

Umut DURAK dedi ki...

bak sen, birilerini feci kızdırmışız. ama malesefe arkadaşımız blogda iki satır altdaki balıkesir türküleri ile ilgili yazıyı okumaktansa bize sayıp sövmeyi yeğliyor. napalım, öğrenir bir gün bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın kötü bir şey olduğunu.

Bilge dedi ki...

Diyorum ya işte.. Anlamın sonu.. Anlamanın sonu.. Anlatmanın sonu.. Bitti diyorum sana umut, bitti, niye inanmıyosun bana.. Adı "anonim" olan birilerine eğlence endüstrisi ile kültürel üretim arasındaki hastalıklı ilişkiyi nasıl açıklarsın? Bu sorumsuz hesapsız internet iletişimselliğinin en manasız ürünü "anonim" denen şahsa, söz konusu müziği hiç dinlemeden yazılmış bir yorumun hiç şüphesiz müzikal kaliteyle değil "neden?" sorusuyla ilgilendiğini niye anlatırsın.. Anlamı var mıdır? Neyin anlamı kalmıştır ki? Her akla gelen başa gelir.. Her ağza gelen söylenir.. Ne olsa gider.. Kıyamet kopmuştur.. T. S. Eliot'un şiirindeki gibi;
Dünyanın sonu böyle gelecek
Dünyanın sonu böyle gelecek
Dünyanın sonu böyle gelecek
Patlamayla değil ama inlemeyle..