![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUBGEsSK9ByF-Q-2y_h4qXbozRfw7Ly6WgFeS_oJQU5Ic9iA9SYxZbGqXZqNzTJ5BDuITSyXvF8rxrHawas5WuKHVXOuSsNZhEBNbwnXUr4gfsgcHcIjzzNIV1n_vF_Gv_4wk8/s400/mblog.jpg)
Bir bardak un
Bir yumurta
Az sıvı yağ, az tuz
Yapılışı:
Malzemeler ile makarna hamurunu hazırlayıp bir güzel yoğurunuz.
Bir saat kadar hamuru dinlediriniz.
Dinlenmiş hamuru merdane ile kartpostal kalınlığında açınız.
10-15 dakka açılmış hamuru dinlendiriniz.
Açılmış hamuru rulo yapıp, 5 mm kalınlığında doğrayınız.
Herbir ruloyu elinizle özenerek açınız ve makarnanızı bir saat kadar kurumaya bırakınız.
Daha sonra makarnalarınız kaynamış suya atıp 5 dakkika pişirdikten sonra süzüp, sıcak su ile durulayınız.
Son olarak pişen makarnalarınız sıcak bir kaba boca edip, dilediğiniz yağ, baharat ve soslar ile zenginleştiriniz.
Afiyet olsun.
NOT: Tarifi de kafadan yazabildiğime göre artık bir makarna ustası sayılabilirim. He he :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder