Perşembe, Ağustos 17, 2006

Bozcaada Notları

Bu seneki yıllık izinin ilk durağı Bozcaada idi. Arkadaşlar arasında gidenler anlata anlata bitiremiyorlardı. Bana da adada tatil yapma fikri pek hoş geliyordu. Kattım önüme Bilge, Emrah ve Didem'i düştük yollara.

Sözlükte "feribotla yanaşırken pek sevimli gelmeyecek size boz bir ada göreceksiniz karşınızda, anlata anta bitiremedikleri ada bumu diyeceksiniz" temalı bir yazı vardı ya biz ancak son vapuru yakalayabildiğimiz için gece gördük adayı ilk. Feribottan inince sokaklar kendine çekti bizleri. Arabayı, eşyaları pansiyona bırakıp attık kendimizi limandaki bara. Sonradan öğrendikki adadaki tek bar da burası. Tüm geceler aynı mekanda sonlandı.

Ertesi sabah aylardır doyasıya denize girmemiş olmanın motivasyonu ile plaja sürdük atımızı kahvaltıdan hemen sonra. Unutmadan hemen yazayım kaldığımız pansiyonda (Kale Panisiyon) kahvaltı çok güzeldi. Kahvaltıda sorduk pansiyonun sahiplerine nerede denize girilir adada diye. Ayazma diye bir plaj var ama bu gün pazar çok kalabalık olur dediler, siz en iyisimi şemsiye alıp koylardan girin diye de salık verdiler. Biz genede bir kalabalığını görelim diye Ayazma'ya gittik bir de ne görelim adalının kalabalık anlayışı ile metoropol insanınınki arasında uçurumlar. Ayazma hakikaten güzel bir plaj. Uzun bir kumsalı var. Yannız ufak bir problemi var adanın denizinin. Çok soğuk. Ben egenin suyuna alıkınımdır bana bile çok soğuk geldi.

Ayazma'da denizin ortasında bir kayalık var. Oraya kadar yüzdük. Ayaktakiler biziz. Ayazma dışında bir çok irili ufaklı koy var. Gidenlere Akvaryum koyuna'da uğramalarını tavsiye ederim.

Yemek içmek pek keyifli idi adada. Naif bir ege mimarisi içinde zeytinyağlılar, balıklar, şaraplar. Borani, ebegümeci, deniz börülcesi, normal börülce, asma yaprağında sardalya hepsinden yedim. Hepsi güzeldi.

Son olarak da rüzgar santralinden bahsetmek istiyorum. Bazı makinalar fetiştir ya hani. Seyretmeye doyamazsınız. Bunlarda onlardandı. Kocaman ama hakikaten kocaman pervaneler, üzerelerine vuran rüzgar ile dönüyorlar. Sadece dönseler iyi birde rüzgarla birlikte bir şarıkı söylüyorlar. Çok hoş bir rüzgar sesi vardı. Adaya gidenler erinmesinler gidip görsünler derim.

2 yorum:

Serendipity dedi ki...

Ne güzel tatildi be Umutcuğum. Darısı başka tatillere ... Ancak, hemen her şeyi yazmışsın arkadaşım; senin ayağının üzerinden geçen, hepimizin başından geçen macera hariç.

Gaia Skywalker dedi ki...

Güzel tatilinizin notlarını okumak beni de keyiflendirdi... Bozcaada'ya gidesim geldi birden... E Didem'in bahsettiyi dipnotları da bekliyoruz ama Umut... :)